28.09.2019

Slovenska odbojkarska reprezentanca se bo v finalu evropskega prvenstva v Parizu v nedeljo ob 17:30 pomerila s reprezentanco Srbije, ki je na drugi polfinalni tekmi premagala Francijo s 3:2 v nizih.

Finale svetovnega prvenstva v odbojki 2019: Slovenija - Srbija

Prenos tekme finala Slovenija - Srbija

Tekmo bo v živo prenašal Kanal A s studijskim delom že pol ure pred začetkom tekme. In sicer se prenos začne ob 17:00. Seznam prenosov na ostalih kanalih je na voljo tukaj.

Srbija

Srbija je edina reprezentanca s 100-odstotnim izkupičkom na letošnjem evropskem prvenstvu. V skupinskem delu v Bruslju in Antwerpnu je dosegla pet zmag, potem ko je premagala Nemčijo, Slovaško, Španijo, Belgijo in Avstrijo. V osmini finala je bila boljša od Češke, v četrtfinalu od Ukrajine po petih nizih, prav tako pa je bila tudi v polfinalu proti Franciji uspešna v petem odločilnem nizu.

Slovenija

Slovenija je v skupinskem delu začela z nizom treh zmag proti Belorusiji, Finski in Turčiji. Sledil je grenak poraz proti Makedoniji in za zaključek še poraz proti Rusiji. Kljub dvema porazoma je Slovenija napredovala kot drugouvršečna. V osmini finala je bila boljša Bolgarije (3:1), v četrtfinalu od Poljske (3:1), v polfinalu pa še uspešna revanša proti Rusom (3:1) za poraz v skupinske delu.

Slovenija je nazadnje premagala Srbijo septembra 2015 na prijateljski tekmi, po tem pa je Srbija premagala Slovenijo kar šestkrat zapored. Nazadnje sta se srečali reprezentanci letos dvakrat v začetku septembra na pripravljalnih tekmah, kjer je Srbija zmagala s 3:0 in 3:2 v nizih.