22.09.2023

Čez dobrih enajst mesecev se bodo v Parizu začele igre 32. olimpijade. Slovenski odbojkarji si bodo skušali priboriti vstopnico za Pariz na turnirju v Tokiu. Kvalifikacijski turnur se bo pričel 30. septembra in zaključil 8. oktobra, igralci selektorja Gheorgheja Cretuja pa bodo v odigrali sedem tekem.

Odbojka - Kvalifikacije za Olimpijske igre Paris 2024, kje gledati tekme slovenske reprezentance
Pred tednom so odbojkarji z bronasto medaljo postavili nov mejnik v zgodovini slovenskega športa. Že v sredo, ko so se vrnili na priprave, so misli obrnili novemu izzivu naproti, ki jih konec meseca čaka v Tokiu. Slovenija bo igrala proti Tuniziji, Turčiji, Finski, Egiptu, ZDA, Japonski in Srbiji. Nastop na olimpijskih igrah si bosta zagotovili le najboljši dve reprezentanci na turnirju.

V Azijo bo izbrana vrsta odpotovala brez Gregorja Ropreta. Ropret se je nesrečno poškodoval na polfinalni tekmi nedavnega evropskega prvenstva proti Poljakom. Pri blokiranju je pristal na stopalu tekmeca ter si poškodoval gleženj. Namesto njega je tedaj ekipi v boju za bron na pomoč priskočil Dejan Vinčić. Vinčić bo z Urošem Planinšičem tvoril slovenski podajalski dvojec v Tokiu. Na turnir potujejo še sprejemalci Tine Urnaut, Klemen Čebulj, Rok Možič, Žiga Štern in Rok Bračko, korektor Nik Mujanović, srednji blokerji Alen Pajenk, Jan Kozamernik, Sašo Štalekar in Danijel Koncilja ter prosta igralca Jani Kovačič in Urban Toman. V Tokiu bo reprezentanca začetek tedna izkoristila za privajanje na sedemurno časovno razliko, v soboto pa začela tekmovanje.

Tekme slovenske odbojkarske reprezentance boste lahko spremljali v živo na Športklubu.
Urnik slovenskih odbojkarjev v Tokiu bo sila natrpan. V devetih dneh bodo odigrali sedem tekem:
30. September, 3.00 (prenos na Sportklubu 1)
Slovenija – Tunizija

1. Oktober, 3.00 (prenos na Sportklubu 1)
Slovenija – Turčija

3. Oktober, 3.00 (prenos na Sportklubu 1)
Slovenija – Finska

4. Oktober, 3.00 (prenos na Sportklubu 1)
Slovenija – Egipt

6. Oktober, 9.00 (prenos na Sportklubu 1)
Slovenija – ZDA

7. Oktober, 12.25 (prenos na Sportklubu 1)
Slovenija – Japonska

8. Oktober, 9:00 (prenos na Sportklubu 1)
Slovenija – Srbija

O Z R P Goli Toč


Olimpijski turnir v odbojki - Pariz 2024
Že uvrščena reprezentanca: Francija

Kandidati za 11 preostalih mest: Brazilija, Japonska, Kitajska, Italija, ZDA, Poljska, Iran, Argentina, Slovenija, Kuba, Srbija, Nizozemska, Ukrajina, Turčija, Kanada, tunizija, Nemčija, Mehika, Češka, Egipt, Belgija, Katar, Finska, Bolgarija.
Trije kvalifikacijski turnirji se igrajo na Japonskem, Kitajskem in v Braziliji med 30. septembrom in 8. oktobrom. Na olimpijske igre napredujejo prvi dve reprezentanci v skupini.