04.10.2019

Slovenska boksarska princesa Ema Kozin se bo v nedeljo nedeljo pomerila z Švedinjo Mario Lindberg. Ljubljančanka zagotavlja, da bodo tudi po boksarskem spektaklu CFC 5 pasovi ostali doma. Prenos si lahko ogledate na Voyu.

Boks: Ema Kozin proti Mariji Lindberg, prenos v živo

Ema Kozin (17-0-1)

Srednja kategorija rank: 3.mesto
Ema Kozin je pred domačimi navijači že boksala, pred dvemi leti je v Hali Tivoli po točkah premagala Kenijko Florence Muthoni in tako postala najmlajša svetovna prvakinja v zgodovini profesionalnega boksa. Takrat je v srednji kategoriji osvojila šampionska pasova WBC International in WBF World.
Ema je na zadnjih šestih dvobojih petrkrat zmagala in ekrat remizirala proti Irais Hernandez, ki jo je kasneje tudi premagala.

Maria Lindberg (18-5-2)

Lahka srednja rank: 12.mesto
Maria Lindberg se je z boksom začela ukvarjati že davnega leta 1997 pri 19 letih. Leta 1998 je postala švedska amaterska prvakinja do 71 kg, in postala tako tudi del švedske reprezentance.
Nazadnje je boksala avgusta letos, ko je z nokavtom premagala manj znano boksarko Edito Karabeg. Pred njo pa je doživela poraz po točkah proti Marie Eve Dicaire, vodilni boksarki v lahki srednji kategorji.

Kje spremljati dvoboj Ema Kozin - Maria Lindberg

Dvoboj se bo odvil v Stožiški areni in sicer v nedeljo 6.oktobra onekje od 19 ure dalje. Prenos bo na volju tudi na internetu in sicer preko Vojo-ta.